Η Ιστορία της «ΕΝΘΑΛΠΙΑ»
Η «ΕΝΘΑΛΠΙΑ» ξεκίνησε το ταξίδι  της το 2013 στην ορεινή Καστοριά της Δυτικής Μακεδονίας, ένα μέρος με πλούσια βιοποικιλότητα  και έντονο το υδάτινο στοιχείο κυρίως λόγο της πανέμορφης λίμνης  Ορεστιάδας. Ιδρυτήςτης ο Δημήτρης Παππάς, Πολιτικός Μηχανικός,ο οποίος μαζί με την οικογένεια του αποφάσισαν να αλλάξουν τρόπο ζωής ακολουθώντας μια πιο υγιεινή ζωή και διατροφή.  Έτσι και έγινε, τα ενδημικά βότανα της Ελλάδας με τις ευεργετικές τους ιδιότητες μπήκαν στην ζωή τους.

Το όραμα
Το όραμα της «ΕΝΘΑΛΠΙΑ»δημιουργήθηκε από την ανάγκη ανάδειξης των μυστικών υγείας και ευεξίας που είναι κλειδωμένα στην παράδοση μας και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.Μέσα από τα βιώματα των δημιουργών  τους,  με γνώση και επιστημονική κατάρτισηεπιδιώκει να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβουν μέσα τους τα βότανα, για αυτό και η επιχείρηση ονομάστηκε «ΕΝΘΑΛΠΙΑ».

Ο όρος ενθαλπία προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ενθάλπω= κρύβω μέσα μου. H Ενθαλπία στην χημεία σήμερα, αντιπροσωπεύει τη θερμική ενέργεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα θερμοδυναμικό σύστημα

Σήμερα
Σήμερα η «ΕΝΘΑΛΠΙΑ» είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση, και επειδή η πρώτη ύλη είναι το σημαντικότερο σε ένα παραγόμενο προϊόν, καλλιεργεί πάνω από 100 στρέμματα βιολογικών βοτάνων.

Η φιλοσοφία μας  βασίζεται στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας και στη διαχείριση των πόρων της φύσης από τον άνθρωπο. Με την επιλογή των σωστών ποικιλιών καλλιέργειας για το μικροκλίμα της περιοχής, με την χρήση βιολογικών πρακτικών και φυσικών μεθόδων χωρίς χρήση μηχανημάτων, με χειρωνακτική συγκομιδή στον σωστό χρόνο και ιδανικές συνθήκες φυσικής ξήρανσης,  καταφέρνουμε να παράγονται βότανα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, πλούσιο άρωμα, εξαίσιο χρώμα διατηρώντας όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά τους.

Η «ΕΝΘΑΛΠΙΑ» πέραν της βιολογικής καλλιέργειας προσπαθεί στην συνεχόμενη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Η χειροδιαλογή είναι το τελικό στάδιο της επεξεργασίας των πρώτων υλών ενώ η μεταποίηση και συσκευασία τους γίνεται κάτω από αυστηρά πρότυπα . Η όλη διαδικασία λειτουργεί στα πρότυπα του HACCPενώ το συσκευαστήριο διαθέτει πιστοποίηση  ISO 22000:2018.

Βοτανικά μείγματα
Το 2021 η  «ΕΝΘΑΛΠΙΑ»παρουσίασε μια σειρά βιολογικών μειγμάτων βοτάνων, που η σύνθεση τους εκτός από ευχάριστα και εύγεστα  τα καθιστά και πολύ ευεργετικά. Τα βότανα χρησιμοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητες τους. Προσεγμένοι συνδυασμοί, καταστάλαγμα γνώσης και δοκιμών έχουν σαν αποτέλεσμα   την δημιουργία μοναδικών αρωματικών και γευστικώνταυτοτήτων  χωρίς καφεΐνη που μπορούν να καταναλωθούν όλη μέρα ζεστά ή κρύα.

Η προσεκτική επιλογή κορυφαίων στοιχείων πρώτης ύλης δίνει ένα ιδιαίτερο  αποτέλεσμα σε μια διαδραστική εμπειρία που ο χρήστης κατά την προετοιμασία του ροφήματος  με επιλογές μεταβλητές όπως η ποσότητα νερού και μείγματος  , η θερμοκρασία του νερού,  ο χρόνος εκχύλισης  και η προσθήκη ή μη γλυκαντικών ουσιών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα μοναδικό όσο αφορά την ένταση και την επίγευση του ροφήματος στα ‘μέτρα’ του χρήστη.

Το αύριο
 Η «ΕΝΘΑΛΠΙΑ»θα συνεχίσει να δημιουργεί αξίεςγια την κοινωνία και τον άνθρωπο,δημιουργώντας νέα προϊόντα που η χρήση τους απελευθερώνει τα ευεργετικά συστατικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Ενθαλπία
ΕΣΠΑ