ΘΥΜΑΡΙ (THYMUS VULGARE)

Το θυμάρι χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό για να αρωματίσει και να δώσει γεύση το κόκκινο κρέας, το ψάρι τα πουλερικά, σάλτσες (π.χ. ντομάτας) και στις σαλάτες. Παραδοσιακά στην Ιατρική το θυμάρι χρησιμοποιείται για την δυσπεψία, το άσθμα, την λαρυγγίτιδα, την βρογχίτιδα, και την παρασκευή αντιβηχικών.

Συσκευασία:

Ματσάκι 40 γρ

Τριμμένο σε συσκευασία 30 γρ

Συνταγή για Παρασκευή κιμά (π.χ. μακαρόνια με κιμά) με θυμάρι
600 γρ κιμά
150 γρ  ελαιόλαδο
Μια μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Ι μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3/2 κ.γ. θυμάρι Ενθαλπία
Ι κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι

Τοποθετούμε το λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνουμε σε υψηλή θερμοκρασία Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε συνεχώς και σπάμε τους σβώλους του κιμά ώσπου ο κιμάς να χάσει το ροζ χρώμα του. Προσθέτουμε την ντομάτα την ζάχαρη, το θυμάρι και 200 ml βραστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

ΕΣΠΑ